Expoziție de ilustrații Heritage of Timișoara: Architects | HoT: week


About

Expoziție de ilustrații Heritage of Timișoara: Architects | HoT: week
Trecem uneori zilnic pe lângă ele, dar prea rar le acordăm atenția pe care o merită. Clădirile istorice ale Timișoarei sunt un capitol esențial din istoria acestui loc și au conturat orașul așa cum îl știm astăzi. Cele mai multe poartă semnăturile a șase arhitecți reprezentativi pentru perioada 1880-1950: Eduard (Ede) Reiter, Jakab Klein, Martin Gemeinhardt, László Székely, Lipót Baumhorn și Albert Krausz.
Aceste clădiri au fost martorele tăcute ale schimbărilor - bune sau mai puțin bune - prin care a trecut Timișoara. Acum, ele se vor dezvălui privitorului altfel, prin intermediul artei contemporane, grație unor artiști locali care au realizat o colecţie de ilustraţii inspirate din poveștile imobilelor istorice ale celor șase arhitecți.
În expoziția care va fi deschisă în Piața Unirii, veți putea descoperi frumusețea acestor clădiri, așa cum a fost ea (re)imaginată de Ana Kun, Andreea Muntean (Dushky), Răzvan Cornici, Ovidiu Batista, Kristina Malajmare, Dan Ungureanu, Lucian Popovici și Adina Șufană.
----
Heritage of Timișoara: Architects este un proiect marca Heritage of Timișoara, un program pentru promovarea patrimoniului cultural material timişorean, creşterea gradului de conştientizare asupra importanţei protejării şi conservării acestuia şi încurajarea turismului cultural în cartierele istorice ale oraşului.
Heritage of Timișoara: Architects este un proiect organizat de Asociația Prin Banat, susținut de Ordinul Arhitecților din România, din timbrul de arhitectură, co-finanțat de AFCN, cuprins în programul cultural prioritar al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara, și de Asociația Banat IT.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Proiectul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timișoara și a Consiliului Local Timişoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local Timișoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.
Parteneri: OAR / Filiala Timiș, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Asociația de la 4, Editura Intaglio, Centrul Reformat Timișoara, Liceul Teologic Romano-Catolic „Gerhardinum”
Mai multe detalii despre programul cultural Heritage of Timişoara
www.heritageoftimisoara.ro
http://facebook.com/heritageoftimisoara
-----------------------------------------------
Pe toată perioada desfășurării acestui eveniment se vor înregistra secvențe foto și video, situaţie care va conduce incidental şi la prelucrarea unor date personale reprezentând imagini foto/video, ale participanților la acest eveniment.
Prin participarea la Expoziție de ilustrații Heritage of Timișoara: Architects | HoT: week, vă daţi acordul pentru toate materialele audio/foto/video/scrise ce urmează a fi folosite/transmise/afişate/publicate pe platforme media şi social – media (Facebook, Instagram etc), pe site-ul și pe pagina de Facebook a proiectului Heritage of Timișoara, cât şi de partenerii acestuia şi în cadrul altor evenimente/proiecte viitoare.
Accesul la eveniment se realizează în baza dovezii de vaccinare, a dovezii trecerii prin boală în ultimele 90 de zile sau în baza unui test PCR sau a unui test antigen cu rezultat negativ.
Toate testele trebuie însoțite de o adeverință care validează autenticitatea acestora și trebuie prezentată la intrare.
Copiii până la 16 ani nu au nevoie de test sau de dovada vaccinării.
Desfășurarea evenimentului se va face cu respectarea normelor igienico-sanitare împotriva răspândirii COVID19 aflate în vigoare
Grafică realizată de Alex Brad

Photos