LIGHTS ON SHOWCASE - Museum of the Moon


Dates and Hours:
Host:

Piata Consiliul Europei, nr. 2, Timisoara, Romania, 300088
Organizer:

About

Americanii nu mai sunt singurii oameni care au explorat Luna. În perioada 1 - 10 aprilie, vom descoperi al cincilea cel mai mare satelit natural din Sistemul Solar, însă fără să îmbrăcăm costumul de astronaut, în parcul Iulius Gardens, unde va fi expusă instalația „𝗠𝘂𝘀𝗲𝘂𝗺 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗠𝗼𝗼𝗻”.

 Lucrarea artistului britanic Luke Jerram este prima din seria sa dedicată corpurilor cerești și le oferă vizitatorilor oportunitatea extraordinară de a descoperi Luna în toată splendoarea detaliilor ei minunate, nu doar partea pe care o vedem mereu pe cer. Macheta măsoară 7 metri în diametru și corespunde unei scări de 1:500.000, ceea ce înseamnă că fiecare centimetru corespunde în realitate unei distanțe de 5 kilometri pe Lună.

 Luna a fascinat oamenii dintotdeauna și de-a lungul timpului a fost văzută, atât ca zeitate, cât și ca planetă, a fost folosită ca instrument de măsurare a timpului, calendar și busolă, dar a fost și muză și a inspirat artiști, poeți, scriitori și muzicieni din toată lumea.

În prezent, luna este un „șantier” folosit în numele științei, iar NASA vrea să trimită un om pe Lună în 2024 și să construiască o bază lunară după 2030. Însă pentru cei mai mulți oameni, „𝗠𝘂𝘀𝗲𝘂𝗺 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗠𝗼𝗼𝗻” este cea mai personală și cea mai apropiată întâlnire pe care o vor avea vreodată cu Luna, iar opera de artă este realizată astfel încât să fie cât mai autentică și realistă.

Photos