Tururi ghidate pentru studenți, pe șantierul de la Castelul de Apă


Dates and Hours:

About

Finalizat în 1914, după un proiect semnat János Lenarduzzi și Richárd Sabathiel, Turnul de apă din Iosefin, cu cele două rezervoare ale sale, este una dintre cele mai ingenioase construcții de acest gen. De mai bine de șase decenii însă, el n-a mai fost folosit în scopul pentru care a fost ridicat. Acum a intrat în șantier, pregătindu-se pentru un nou capitol.
Centrul Cultural Castelul de Apă va concentra în jurul său energiile creative ale cartierului Iosefin, asupra căruia va oferi și cea mai frumoasă perspectivă. Și, pentru că, din punct de vedere tehnic, o astfel de construcție este spectaculoasă, invităm studenții de la Arhitectură, Construcții, Istorie și nu numai să vină în vizită pe șantierul deschis încă din toamna anului trecut.
_____________
Data: 10 februarie 2022
Ora: 11:45
Coordonator tur: ing. Cornel Farcaș
Vizitele fac parte din calendarul de activități al proiectului „Refuncționalizare imobil pentru Centru Cultural - Turn de Apă, Iosefin”, așa că aceasta este doar prima dintr-o serie care se va întinde pe toată durata lucrărilor. Vor fi grupuri de cel mult 20 de persoane, iar echipamentul de protecție va fi asigurat de noi. Coordonatorul tururilor este inginerul Cornel Farcaș, care va răspunde întrebărilor voastre. Pentru a putea participa, trebuie doar să completați formularul alăturat: https://bit.ly/vizita1CasteldeApa
Vă așteptăm!
***
Proiectul de refuncționalizare a Turnului de apă din Iosefin este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-Cultura, și implementat de Primăria Municipiului Timișoara, în calitate de promotor de proiect, alături de Asociația Prin Banat, în calitate de partener.
Mai multe detalii despre proiect:
https://casteluldeapa.ro/
https://www.ro-cultura.ro/.../proiecte-apel-1-1/call03-28
***
Desfășurarea acestei acțiuni se va face cu respectarea normelor igienico-sanitare împotriva răspândirii COVID19 aflate în vigoare.
Pe toată perioada desfășurării vizitei pe șantier se vor înregistra secvențe foto și video, situaţie care va conduce incidental şi la prelucrarea unor date personale reprezentând imagini foto/video, ale participanților la acest eveniment. Prin participarea la această acțiune vă daţi acordul pentru toate materialele audio/foto/video/scrise ce urmează a fi folosite/transmise/afişate/publicate pe platforme media şi social – media (Facebook, Instagram etc), pe site-ul proiectului “Refuncționalizare imobil pentru Centru Cultural - Turn de Apă, Iosefin” și site-urile organizatorilor și operatorului de program, cât şi de partenerii acestora şi în cadrul altor evenimente/proiecte viitoare.
Prin completarea acestui formular sunteți de acord ca Asociația PRIN BANAT să colecteze datele dumneavoastră personale (prenume, nume, număr de telefon și adresă de e-mail), cu unicul scop de a răspunde solicitărilor pe care le trimiteți prin prezentul formular.

Photos