Maraton Timișoara

Events organiser


About

În anul 2000 un om curajos, pe nume Dumitra Constantin, sau Tele numele sub care este cunoscut de către prieteni, a hotărât să “atace” în alergare pantele dinspre Florența la Faenza (oraș înfrățit cu Timișoara), în binecunoscuta cursă de 100 km del Passatore. A pornit către orașul Italian Firenze și s-a aliniat la start susținut de familie și prieteni.

Înainte să pornească spre acea aventură, a făcut o promisiune în fața jurnaliștilor prezenți la conferința de presă, promisiune pe care nimeni nu a luat-o în serios, aceea de: "Dacă voi termina această cursă, Timișoara va avea propriul maraton!".

După 13 ore obositoare, grele dar cu o satisfacție enormă, Constantin Dumitra trecea pe sub poarta de finish, devenind astfel primul alergător român care termina ultramaratonul de 100 de km din Italia și nu oricum, ci pe locul 377 din 842 care au terminat cursa (locul 360 la categoria de vârstă) respectiv din cca 4.500 de participanți care s-au aliniat la startul celei de a 28-a ediții. Timpul oficial 13:44:29. (http://statistik.d-u-v.org/getresultevent.php?event=5308). O primă ambiție era încheiată cu succes, urmând ca promisiunea făcută să devină realitate și cum un om demn, cu respect și onoare se ține de cuvânt prima ediție a Maratonului de la Timișoara urma să înceapă.

Se continuă de atunci pagini întregi de istorie și evenimente marcante în orașul de pe Bega.

De-a lungul a 14 ediții am cunoscut alergători din cel puțin 21 de țări. Am depășit cu succes numărul de 450 de participanți și am dus numele acestora pe paginile revistelor internationale de profil.

Similar Suggestions

La Fiesta

Events organiser

Startup Weekend Timisoara

Events organiser

Cină în tramvai

Events organiser

Faber.community

Events organiser

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara

Events organiser