Alți bani europeni ajung în Timiș prin PNRR


Noi proiecte din Timiș vor primi finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Anunțul a fost făcut de către Guvernul României.

 

Județul Timiș continuă să atragă bani europeni prin PNRR ca urmare a proiectelor depuse de primării.


Guvernul a anunțat, în primele zile ale acestui an, că au fost semnate mai multe contracte cu finanțare din fonduri europene pentru diverse obiective din Timiș.


Este vorba despre reabilitarea școlii din Cărpiniș și a grădiniței din Sânmihaiu Român, reabilitarea energetică a muzeului din Deta, înființarea de puncte de reîncărcare vehicule electrice în comunele Criciova și Tomnatic și digitalizarea orașului Jimbolia și a comunei Sânmihaiu Român.


De asemenea, autoritățile locale vor beneficia de fonduri prin PNRR pentru piste de biciclete în Sânnicolau Mare și Făget, sistem de monitorizare și supraveghere video în orașul Buziaș, precum și pentru construirea de locuințe pentru tineri sau locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ în comuna Peciu Nou.


Suma totală pentru proiectele din Timiș semnate în primele zile din anul 2023 depășește 380 de milioane lei, adică aproximativ 77,5 milioane euro.


Vă reamintim că tot prin PNRR 26 de localități din Timiș primesc bani europeni pentru infrastructura de transport nepoluant, adică piste pentru biciclete, în vreme ce municipiul Lugoj va beneficia de fonduri pentru anveloparea unei grădinițe.


sursa foto (tion)
sursa text (tion)

Similar Suggestions

Consiliul Județean Timiș pregătește demolarea Stadionului „Dan Păltinișanu”. Instituția a scos la licitație serviciile de proiectare
Consiliul Județean intră într-un parteneriat european pentru promovarea surselor de energie regenerabilă
Noi achiziţii pentru ISU Timş
Consiliul Județean Timiș prelungește termenul de depunere a proiectelor pe bugetul participativ. Timișenii își pot înscrie propunerile până pe 15 iunie
„Carnival” la Muzeul Satului din Timișoara: public numeros, concerte interesante și… „Meneaito”