Alaiul colindătorilor


Data și ora:
Gazdă:
Timișoara, Romania

Despre

Consiliul Județean Timiș în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș vă invită, joi, 19 decembrie, începând cu ora 09:30, la Alaiul Colindătorilor.

Vor cânta, vor ura, vor juca, vor anima atmosfera și vor încălzi nu doar trupurile, ci și sufletele trecătorilor. În total, peste 300 de colindători vor forma Alaiul care va pleca, din fața Centrului de Cultură și Artă al județului Timiș și va poposi la Palatul Administrativ din Timișoara și apoi la Mitropolia Banatului.

Urări de bine și belșug vor aduce, din Țara Făgetului, dubașii din Pietroasa, Tomești, Curtea și Margina. În straie tradiționale de sărbătoare, încinși la brâu cu o batistă albă și o bandă tricoloră, purtând pe cap căciuli de blană și pene de păun, colindătorii vor bate dubele în ritmuri ancestrale.

Străzile vor fi umplute de veselie și culoare și de colindătorii Ansamblului Izvorașul din Buziaș, cărora li se vor alătura grupuri vocale din Buziaș, Sânandrei, Făget, Giera, Criciova, dar și Fanfara Pro Amiciția și Corul Facultății de Muzică din Timișoara.

Datinile străvechi vor fi reînviate și prin dans, de Ansamblul Banatul Tineret, Grupul Junii Timișului și Ansamblul Ghiocelul din Giroc.

Finanțator: Consiliul Județean Timiș

Fotografii