
(burn)OUT: Atelier de dans contemporan & prezentare I Rezidență aristică Irina Marinescu
Comunitate



Despre
Burnout-ul este o stare de epuizare emoțională, mentală și adesea fizică, cauzată de stres prelungit sau repetat. Stresul apare în momentul în care percepem o amenințare - reală sau imaginară. Chiar dacă nu îl percepem în mod conștient, el ne afectează fizic și emoțional.
Artistele din Asociația Developing Art demarează în 2022, în trei orașe diferite, o cercetare artistică pe tema burn-out-ului. La Timișoara, Irina Marinescu va fi rezidenta Unfold Motion și va lucra pe tema burn-out-ului din trei perspective:
“Vreau să pun în relație trei concepte - munca, energia, emoțiile. Mă voi uita la ce înseamnă experiențele de lucru, cum ne raportăm la muncă, tipul de energie pe care îl investim sau îl primim din activitățile pe care le facem. Iar mai departe, la percepția și manifestarea emoțiilor în corp, pe care le activăm în mișcare.”
Irina Marinescu vă invită la două întâlniri în cadrul rezidenței (burn)OUT:

“Cum te miști mai departe de epuizare, care este pragul care îți dă dinamică sau care îți oprește motoarele? Cum folosești gravitația, cum să cazi și să te ridici fără efort și cum poate fi acesta transformat?“

19 martie, de la ora 10:30 până la 13:30

FITT Timișoara (str. Arieș, nr. 19) în sala Unfold Motion


Costul biletelor vândute va fi redirecționat către un ONG care se ocupă de persoanele refugiate din Ucraina.

unfoldmotion@gmail.com / 0732926438 / mesaj privat pe Facebook
Accesul la atelier se face doar în baza înscrierii prin una din căile menționate.
În cazul în care sunt mai multe cereri decât prevede capacitatea sălii pentru 19 martie, atelierul va avea loc și pe 20 martie, de la aceeași oră.
În cazul în care sunt mai multe cereri decât prevede capacitatea sălii pentru 19 martie, atelierul va avea loc și pe 20 martie, de la aceeași oră.



Număr maxim de participanți – 20

Accesul la prezentare este gratuit și se face doar în baza înscrierii prin una din căile menționate.
====================

Developing Art crează proiecte culturale interdisciplinare care au ca priorități dansul contemporan, mixed media, educația, cercetarea și artele vizuale
====================

A lucrat cu Centrul Național al Dansului București, a participat la Cultural Management Academy 2019, este co-fondatoare a Asociației Developing Art, iar în prezent este artistă și producătoare independentă.
Dorește să ofere perspective noi asupra lumii și poveștilor sale prin diferite medii și limbaje – dans, new media, stand-up comedy. Interesele sale sunt la intersecția dintre artă și terapie, artă și știință, artă și antropologie. Colaborează cu artiști din diferite domenii pentru a crea contexte creative și de dezvoltare în care ingredientele principale sunt conexiunile autentice, experimentul și emoțiile.
====================
Artistele de la Developing Art (developingart.org), Alina Ușurelu, Andreea Novac și Irina Marinescu, se pregătesc de lansarea a două proiecte în tandem pe tema epuizării și a recuperării după epuizare. (burn)OUT și Recovery au loc din iunie până în septembrie 2022 în București, Cluj, Iași, Socolari și Timișoara. Artistele colaborează cu psihologi, sociologi și medici pentru a investiga cauzele epuizării și metode de recuperare, folosind și canalizând experiența coregrafică și expertiza invitaților, într-un context în care nevoia de instrumente pentru a face față epuizării este din ce în ce mai acută nu doar în sectorul cultural independent.
====================
Parteneri:
Unfold Motion, Casa Tranzit, Teatrul din Stejar, tranzit.ro, Areal, Teatrul Basca
Unfold Motion, Casa Tranzit, Teatrul din Stejar, tranzit.ro, Areal, Teatrul Basca
Parteneri Media:
IQads, ISCOADA, Zeppelin, bookhub.ro, noi3.life, Radio România Cultural, Observatorul cultural, Ziarul Metropolis, Modernism, DOR
IQads, ISCOADA, Zeppelin, bookhub.ro, noi3.life, Radio România Cultural, Observatorul cultural, Ziarul Metropolis, Modernism, DOR
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.