Concert simfonic susținut de Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara


Data și ora:
Gazdă:

Bulevardul Vasile Pârvan 4, Timișoara 300223, Romania

Despre

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din UVT va susține un concert simfonic, avându-l ca solist pe maestrul Alexandru Tomescu. Concertul va fi dedicat lui Ludwig van Beethoven, de la nașterea căruia se împlinesc 251 de ani.

Festivalul Internațional Timișoara Muzicală organizat împreună cu Opera Națională Română Timișoara se află la cea de-a 45-a ediție și se desfășoară în perioada 1 noiembrie – 7 noiembrie.


Marți, 2 noiembrie, începând cu ora 19, are loc un concert simfonic susținut de Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara. Concertul are o încărcătură simbolică aparte, fiindu-i dedicat lui Ludwig van Beethoven, de la nașterea căruia se împlinesc 251 de ani. Dirijor va fi Sebastian Felea, iar solist va fi maestrul Alexandru Tomescu. Atât binecunoscutul dirijor, cât și Alexandru Tomescu, violonist de talie internațională și singurul român care cântă la o vioară Stradivarius, sunt cadre didactice în cadrul facultății.


„Trecem printr-o perioadă plină de încercări, însă orice moment dificil din istorie poate fi depășit cu mai mult curaj și energie când arta și cultura sunt un punct de sprijin. Facultatea de Muzică și Teatru a fost în mijlocul comunității în ultimele luni cu nenumărate evenimente artistice, care au încântat și inspirat timișorenii. Acest concert este un eveniment realmente deosebit, pentru că alături de talentații noștri studenți sunt două nume reper ale muzicii clasice românești, Sebastian Felea și Alexandru Tomescu, profesori ai FMT. Este fără îndoială o șansă pentru studenții UVT să cânte alături de unul dintre cei mai mari violoniști din lume. La UVT, Cultura este Capitală, iar în capitala noastră se va asculta Beethoven, așa că îi invit pe timișoreni să ne fie alături”, a spus rectorul Marilen Gabriel Pirtea.


Evenimentul va avea loc în Sala Capitol, pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, numărul 2. Accesul la concert va fi permis până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, doar persoanelor vaccinate împotriva Covid-19 sau care au trecut prin boală, în baza certificatului verde și cu purtarea măștii de protecție.


editor Dan Oancia

Fotografii