Dineu Cu Prosti-Timisoara


Data și ora:
Gazdă:

Strada Mărășești 2, Timișoara, Romania

Despre

DINEU CU PROSTI - Timisoara

17 Feb 2020, 20:00

Opera Nationala - Timisoara

Strada Marasesti nr. 2, 300086, Timisoara Vezi harta

Pret bilet

CATEGORIA I 150 RON

CATEGORIA II 120 RON

DESCRIERE

DINEU CU PROSTI de FRANCIS VEBER

17 februarie 20:00 Opera Nationala Romana Timisoara
Dineu cu prosti e o piesa vesnic actuala.In primul rand prin calitatea scriiturii si , fara doar si poate , datorita transparentei actiunii, usor de adaptat in orice societate posibila.Personajul principal este un mare naiv, el face parte din familia personajelor etalon ce au fost intruchipate de mari artisti ai tuturor timpurilor.
Ceea ce creeaza deliciul acestei piese este confruntarea intre cinismul declarat sustinut de suficienta celor care cred ca reprezinta miezul societatii si oamenii simpli, retrasi, inteligenti dar timizi, potential creatori,care se trezesc fata-n fata cu situatii limita.
Putem si rade la acest Dineu…,dar si ascundem un plans discret atunci cand ne dam seama ca superioritatea morala, in lumea noastra, e asigurata de oamenii curati, cinstiti, simpli si generosi.Rasul declansat si ironia bufa reprezinta aspectele tonice ale acestei confruntari.Radem cu pofta si ne bucuram ca dreptatea are ultimul cuvant.Prostul piesei, care starneste hohote de ras in final, se dovedeste a fi chiar acela ce se crede superior si de nezdruncinat.
Putem spune ca e vorba de o comedie amara, dar in acelasi timp sunt convins ca plecam acasa marcati de un binecuvantat catharsis comic.
Concluzia piesei ne descreteste fruntea sin e permite sa-l imbratisam pe cel naiv si sarac, adica pe Francois Pignon.Celelalte personaje sunt fiecare reprezentante ale lumii de azi in toate dimensiunile ei, toate insa complet supuse conflictului principal si tensiunilor create intre cei doi eroi – Pierre Brochant si Francois Pignon.
Sper ca publicul atasat Teatrului National sa se bucure din plin la aceasta comedie cu o cariera de invidiat si sa aprecieze calitatea exemplara a distributiei, cea mai buna distributie posibila a unui Dineu cu prosti cat se poate de …special.

Ion CARAMITRU

Distributia :
(in ordinea intrarii in scena )

Pierre ION CARAMITRU
Christine COSTINA CIUCIULICA /TEODORA MARES
Archambaud ALEXANDRU GEORGESCU
Francois HORATIU MALAELE
Leblanc DORIN ANDONE /TOMI CRISTIN
Marlene MEDEEA MARINESCU / AYLIN CADAR
Cheval ALEXANDRU BINDEA

Regia si ilustratia muzicala
ION CARAMITRU

Scenografia
FLORINELA POPESCU FARCASANU

Fotografii