Expo Lavanda


Data și ora:
Gazdă:

Piata Consiliul Europei, nr. 2, Timisoara, Romania, 300088
Organizator:

Despre

Expo Lavandă - un eveniment dedicat iubitorilor de Lavanda.
Suntem producători locali și dorim sa ne facem cunoscute produsele dar si sa va împărtășim o parte din cunoștințele și experienta nostra.
Lavanda este cunoscută și folosită de la începuturile civilizației.
Vechii egipteni foloseau lavanda pentru cosmetice și chiar pentru îmbălsămare, dar se pare ca numai familiile regilor și marii preoți se bucurau de secretele ei.
Grecii, au preluat din cunoștințele egiptenilor și, după cum consemnează doctorul grec Theoprastus în cartea „Despre mirosuri”, spre deosebire de egiptenii care obișnuiau să își ungă capul cu ulei de lavandă, filosofii greci preferau să își ungă tălpile picioarelor, pentru ca apoi parfumul să se ridice natural până la nivelul capului, parfumând tot corpul.
Primele evidențe scrise ale folosirii medicinale a lavandei, par a fi scrierile unui medic grec din anul 77 d.Chr. El a consemnat că lavanda, atunci când este folosită pe cale internă, elimină indigestia, durerile de cap și usturimile de gât. Când uzul este extern, el spunea încă de pe atunci că lavanda curăță rănile și arsurile și ameliorează tenul.
Și romanii au recunoscut lavanda pentru proprietățile sale tămăduitoare și antiseptice, pentru capacitatea de a îndepărta insectele cu ajutorul parfumului puternic de lavandă și o foloseau des atât pentru spălarea rufelor, îngrijirea personală, cât și pentru gătit sau împrospătarea camerelor. Este cunoscut de către istorici faptul că soldații romani luau lavandă cu ei în campaniile militare pentru tratarea rănilor, a înțepăturilor de insecte sau a problemelor cu stomacul sau rinichii.
Parfumul de lavanda, preferatul aristocrației
În Evul Mediu, regina Elisabeta, care iubea lavanda, o folosea ca ceai să trateze migrenele sale frecvente și ca parfum, parfumul de lavandă fiind unul dintre cele mai vechi parfumuri folosite.
Găsiți la standul nostru produse naturale:
Ulei esențial de Lavandă
Apa florala de Lavanda
Săpunuri
Cosmetice
Aranjamente florale
Odorizant de cameră și masina
Saculeti cu lavanda
Ne găsiți în Iulius Mall Timișoara etaj1 lângă locul de joaca începând cu data de 20.08.2021 și până în data de 22.08.2021 între orele 10-22.
Suntem prezenți aici datorita vouă și cererii voastre,ne bucura și ne onorează faptul ca va doriți sa ne găsiți în fiecare săptămână.. Ținem cont de părerile și nevoile voastre și impreuna învățăm, creștem și ne dezvoltam.Nu putem decât sa va mulțumim și va invitam sa ne fiți din nou alături.
Cu drag ,echipa:" Pogonul cu Lavanda"
Ps:Am deschis lista pentru comenzile de butasi de Lavanda.

Fotografii