Expoziție de fotografie ”Berlin Brigade”


Data și ora:
Gazdă:

Bd. Revoluţiei din 1989, nr. 17, Timisoara, Romania, 300034

Despre

Berlin Brigade este titlul unei cercetări desfășurate de antropologul american Mike Terry asupra clădirilor construite la Berlin, în apropierea pădurii Grunewald, de armata americană.
Acces liber
Alte evenimente culturale, spiritualitate
Cultură
În cadrul proiectului Diplomatic Art, se deschide la Timișoara expoziția de fotografie Berlin Brigade, semnată de antropologul american Mike Terry, rezident în Germania. Vernisajul va avea loc joi, 15 noiembrie, ora 18.00, la Galeria Helios.
„(…) Expoziția Berlin Brigade poartă titlul unei cercetări desfășurate de Mike Terry asupra clădirilor construite la Berlin, în apropierea pădurii Grunewald, de armata americană. Aceste structuri arhitecturale, folosite în timpul Războiului Rece, au fost abandonate de trupele militare ale S.U.A. în 1994, fiind cedate guvernului Germaniei reunificate (…).” (Maria Orosan-Telea, curator).
Expoziția încheie seria de evenimente dedicate Germaniei în anul 2018, primul având loc în luna aprilie prin expoziția de fotografie Berlin 18 meets Timişoara 21 de la Consulatul General al Germaniei, semnată de fotograful Martin Waltz, curatoare Renée Renard.
Diplomatic Art este un proiect internațional care promovează în principal artiști din țările care au Consulate Generale și Onorifice în Timișoara, alături de artiști din România, prima ediție având loc în anul 2014 la Timișoara.

Expoziția va putea fi vizitată până în 28 noiembrie 2018.