Festivalul - Concurs Gelu Stan, ediția a III-a


Data și ora:
Bilete:
20 de lei
Gazdă:

Str. Marasesti, Nr. 2, Timisoara, Romania, 300086

Despre

Festivalul - Concurs Gelu Stan, ediția a III-a

Concursul, Gala Laureaților și decernarea premiilor vor avea loc, cu public,  joi, 17 iunie 2021, începând cu ora 18, pe scena Sălii Mari a Teatrului Național Mihai Eminescu din Timișoara.  Acompaniamentul concurenților va fi asigurat de instrumentiștii orchestrei Ansamblului Profesionist Banatul, dirijate de Sebastian Roșca. 

Invitații Festivalului sunt Larisa Bozbici, câștigătoarea ediției precedente a concursului, Andreea Voica și Bogdan Toma. Festivalul va onora nu doar memoria maestrului Gelu Stan, ci și pe cea a celebrului taragotist Luca Novac, pe care lumea folclorului bănățean l-a pierdut la începutul acestui an. Momentul dedicat acestuia va fi susținut de Ioniță Ienea, Bujor Polhac și Lăzărică Cega. 

15 finaliști au fost selectați de juriu în urma preselecției materialelor video trimise de aceștia. Tinerii soliști calificați în finală reprezintă aproape toate zonele etnofolclorice ale României și sunt acum la un pas distanță de a obține unul dintre premiile puse în joc. 

Vor fi acordate așadar Marele Premiu, în valoare de 3500 de lei, premiul I, II, III în valoare de 2500, 1500, respectiv 1000 de lei. Juriul va acorda de asemenea 3 premii speciale, în valoare de 600 de lei fiecare. Vor fi oferite totodată Premiul Radio Timișoara, în valoare de 500 de lei, și Premiul ”Tinereții”, acordat de familia maestrului Gelu Stan. Juriul care îi va alege pe câștigători va fi alcătuit din personalități de calibru ale vieții culturale românești. 

Biletele la spectacol se pot achiziționa începând din 11 iunie 2021, de pe site-ul eventim.ro. În sală vor fi respectate toate măsurile sanitare impuse de autorități, iar spectatorii vor purta masca de protecție și vor fi așezați la distanța regulamentară unul de celălalt. 

Festivalul- Concurs Gelu Stan este organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș. Finanțat de Consiliul Județean Timiș, evenimentul va fi prezentat de Felicia Stoian.