Festivalul Etniilor, retrospectivă online (2019 - 2000)


Data și ora:
Gazdă:

Bd. Revoluţiei din 1989, nr. 17, Timisoara, Romania, 300034

Despre

Banatul este un spațiu generos, în care multiculturalitatea se reflectă de la atmosfera ulițelor și arhitectura caselor, la felul în care oamenii își vorbesc unii altora. Bunăoară, e o marcă identitară că aici, pe aceeași stradă, fiecare își salută vecinul în limba aceluia, iar obiceiurile și ”țoalele” bănățenilor de orice etnite ar fi se influențează reciproc, creând un spațiu unic, la care fiecare contribuie armonios.
Festivalul Etniilor ar fi ajuns anul acesta la ediția a XX-a, însă, din cauza situației generate de pandemia Covid 19, evenimentul a fost anulat.
Pentru că distanțarea fizică nu mai este un obstacol insurmontabil, iar tehnologia favorizează comunicarea, putem să fim împreună într-un spațiu virtual și, totodată, autentic bănățean. Vă propunem un eveniment online în care suntem aproape unii de alții prin intermediul tradițiilor în care vom face retrospectiva celor 19 ani de festival.
Celebrăm multiculturalitatea specifică Banatului printr-un eveniment online- Festivalul Etniilor, retrospectivă (2019 - 2000)- în care obiceiurile și tradițiile specifice etniilor: sârbă, germană, maghiară, bulgară, slovacă, rromă, evreiască, ucraineană, cehă și aromână vor readuce în prezent atmosfera Banatului de altădată, un Banat plin de culoare și de farmec, care se reconstituie astăzi prin intermediul celor mai de seamă reprezentanți ai săi.
Vă dăm întâlnire în fiecare săptămână aici, în mediul online, în fiecare joi, până în septembrie, pentru a recrea atmosfera Banatului de altădată și pentru a ilustra ceea ce, inspirat, scria Octavian Paler: ”cultura este sau ar trebui să fie o anumită formă de a iubi lumea și de a spera.”

Fotografii