Festivalului Internațional de foarte scurt metraj Très Court


Data și ora:
Gazdă:

Bulevardul Constantin Diaconovici Loga 46, Timișoara, Romania

Despre

În câteva zile, Institutul Francez din România dă startul celei de-a 22-a ediții a Festivalului Internațional de foarte scurt metraj Très Court, o ediție care are loc pentru prima dată online. Peste 120 de filme de maximum 4 minute vă invită să descoperiți perspectivele pline de umor sau de sensibilitate ale regizorilor și regizoarelor din toate colțurile lumii, care vorbesc despre lumea de azi și chiar despre cea de mâine.

Din 5 în 14 iunie, vă dăm întâlnire pe www.trescourt.com. Accesați harta care menționează toate locurile festivalului. Alegeți Timisoara și introduceți codul de acces : TC-TIMISOARA. Vizionarea filmelor e la un clic distanță.
 
Fie că optați pentru competiția internațională, programul-far al festivalului, sau pentru celelalte secțiuni tematice (Paroles de femmes – filme feminine și feministe, Familiale – selecția pentru copii, selecția franceză sau selecția de filme decadente Trash&Glam, prezentată pentru prima dată publicului român), lăsați-vă surprinși de filme foarte concise, dar pline de talent.

Această ediție online a festivalului Très Court din luna iunie va fi completată în toamnă, în intervalul 7–17 noiembrie, de o proiecție specială în săli a competiției românești și a unei selecții Best Of 2020 a festivalului.
 
Urmăriți aici spotul Très Court 2020.
 
Eveniment coordonat de Institutul Francez din România.
Sponsor principal: Orange.
Partener: Organizația Internațională a Francofoniei.
Organizatori locali: Consiliul Județean Sălaj, Fundația Arte+ Baia Mare, Asociația Mioritics, Alianța Franceză Pitești, Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” Arad, ARFA - Asociația pentru Resurse Francofone Active Bistrița, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea.


 

Fotografii