Lansare documentar La Feminin | EU sunt EA | Povești care vindecă


Data și ora:
Gazdă:

Strada Vasile Alecsandri 1, Timișoara, Romania

Despre

În 2020, când lumea a intrat în modul de "Pauză", fiecare dintre noi am pornit în cursa de găsire a echilibrului interior, sub imperiul unui infinit de emoții amestecate. Cât de greu a fost să ne recalibrăm viața?

 Prin scurtmetrajul 𝗟𝗮 𝗙𝗲𝗺𝗶𝗻𝗶𝗻 | 𝗘𝗨 𝘀𝘂𝗻𝘁 𝗘𝗔 | 𝐏𝐨𝐯𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐯𝐢𝐧𝐝𝐞𝐜𝐚̆ am documentat viața din pandemie a 4 femei cu ocupații, vârste și preocupări diferite. Sunt povești-pansament, pe care odată ce le ascultăm, ne obligăm la o introspecție autentică despre propriile trăiri.

 Producția video redă experiențele personale ale celor 4 femei (𝐒𝐨𝐟𝐢𝐚 𝐁𝐚̆𝐜𝐚𝐧𝐮, 𝐑𝐨𝐱𝐚𝐧𝐚 𝐒̦𝐮𝐥𝐭̦𝐢, 𝐃𝐚𝐧𝐢𝐞𝐥𝐚 𝐍𝐞𝐠𝐨𝐭̦, 𝐀𝐧𝐞𝐭𝐚 𝐕𝐢𝐝𝐨𝐧𝐢) sub forma unor interviuri individuale și se încheie cu o perspectivă reflexivă a antropologului 𝐋𝐞𝐲𝐥𝐚 𝐒𝐚𝐟𝐭𝐚-𝐙𝐞𝐜𝐡𝐞𝐫𝐢𝐚.

 Premiera va avea loc în 𝟐𝟑 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞, 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟖.𝟎𝟎, 𝐥𝐚 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚 (𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐕𝐚𝐬𝐢𝐥𝐞 𝐀𝐥𝐞𝐜𝐬𝐚𝐧𝐝𝐫𝐢, 𝐧𝐫. 𝟏), proiecția fiind urmată de o discuție liberă între public și realizatorii acesteia. Accesul este gratuit, fiind condiționat doar de restricțiile în vigoare.


Scurtmetrajul este regizat de 𝐂𝐚𝐫𝐦𝐞𝐧 𝐋𝐢𝐝𝐢𝐚 𝐕𝐢𝐝𝐮 (regizor de film, evenimente culturale și teatru multimedia și, totodată, o puternică voce feministă), iar din echipa de producție fac parte 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧 𝐕𝐚𝐝𝐮𝐯𝐚 (producție video) și 𝐔𝐭𝐮 𝐏𝐚𝐬𝐜𝐮 (inginer sunet).

Inițiativa face parte din proiectul La Feminin, organizat de asociația Noi Re-Cream. Proiect este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara.

Fotografii