LOST TAPES – muzica pierdută și regăsită a anilor ‘90


Data și ora:
Gazdă:

Str. Arieș 19, Timișoara, Romania

Despre

 Efervescența creativă dată de contextul socio-politic al anilor '90 descătușa dorințe și definea idealuri, unele exprimate prin muzică. S-au lansat atunci artiști talentați, au luat naștere trupe de rock alternativ și s-au înregistrat demo-uri rămase până acum doar în arhivele caselor de producție ale vremurilor sau în arhivele personale ale muzicienilor.
Prin LOST TAPES ne propunem să recuperăm acea bucată valoroasă pentru scena muzicală, relevantă deopotrivă în identitatea locală a Timișoarei, și s-o oferim publicului într-un material discografic de colecție.
Piese ce nu au avut șansa să apară pe un disc se vor regăsi pentru prima dată pe un triplu disc de vinil din care vor face parte următorii artiști:
AIM
Arpad Kajtar
Baraca
Confuz
COROZIV
Daniel Silvian Petre
De comun acord
Era Ticalasilor
Implant Pentru Refuz feat. Toni Dijmarescu
Oranj
Screaming Heads
Scrum
Lansarea discului de vinil face parte dintr-un eveniment mai amplu, desfășurat la Casa Tineretului, în serile de 25 și 26 februarie, între orele 19.00 și 22.00*, atunci când melomanii se vor bucura și de:
expoziție de afișe ale evenimentelor din anii '90 (arhivă Ovidiu Hrin și Horațiu Fâra)
proiecția filmului documentar Swamp City (r. Ovidiu Zimcea și Bogdan Pușlenghea)
concert al formației Burning Table
discuție cu artiștii ce apar pe disc, moderată de scriitorul și jurnalistul Mimo Obradov
Proiectul a luat naștere la inițiativa lui Emil Biebel (fondator Viniloteca), este dezvoltat în parteneriat cu asociația Noi-Recreăm și Muzicon, și finanțat de Primăria Municipiului Timișoara, prin Centrul de Proiecte.
*Programul detaliat va fi anunțat curând.

Fotografii