Movement Art


Data și ora:
Gazdă:

Str. Arieș 19, Timișoara, Romania

Despre

MOVEMENT ART este un curs de mișcare concentrat pe trasarea conexiunilor dintre corp și ființă, emoții și senzații, respirație și mișcare, imaginație și acțiune. Scopul cursului este dezvoltarea unei relații autentice și armonioase cu propriul corp prin mișcare
.
.
.
Movement Art vă va oferi INSTRUMENTE necesare pentru explorarea principiilor de bază aplicabile oricărei forme de mișcare, de la sport la dans. Cursul este construit pe practici inspirate din arte marțiale (tai chi, wu-shu, aikido, capoeira) și dans contemporan.
.
.
.
În cadrul acestui prim modul, vom dezvolta ABILITĂȚI, COORDONĂRI și TEXTURI de mișcare pornind de la o abordare sensibilă și ludică, trecând apoi prin VARIAȚII cât mai diverse folosind creativitatea și improvizația.
.
.
.
Aspecte precum forța, echilibrul și anduranța vor fi abordate mereu urmărind ELASTICITATEA, MUZICALITATEA și ARMONIA. Muzicalitatea mișcării este probabil calea cea mai organică în integrarea de noi scheme de mișcare, ritmul fiind un element esențial în înțelegerea mișcării dintr-o perspectivă de funcționalitate. Armonia spre care tindem în cadrul cursului se referă la perceperea unitară a corpului ca un întreg format din interconexiuni complexe între părțile și sistemele sale, dar și dintre gânduri, emoții, senzații și acțiune.
.
.
.
PENTRU CINE:
Cursul Movement Art se adresează tuturor persoanelor interesate de mișcare, sport, sau dans și care doresc să facă trecerea de la antrenament la explorare, abordând corpul prin unitatea sa cu mintea. În această practică, creativitatea și flexibilitatea în gândire se exprimă nemijlocit prin mișcare. Antrenamentul fizic nu este o finalitate, ci o consecință. Practica propusă este gândită în așa fel încât să fie accesibilă tuturor, indiferent de nivelul de pregătire fizică.
.
.
.
DESPRE ALEXANDRA:
Alexandra Gîrbea explorează lumea dansului, a teatrului şi a mişcării din perspective foarte variate, dezvoltând o pasiune aparte pentru dansul contemporan, arte marţiale şi filosofie orientală.
Practica Alexandrei are la bază metoda Feldenkrais (Awareness Through Movement) - pe care o experimentează de mai mulți ani cu Valentina de Piante -, practica Fighting Monkey și tehnici creative de improvizație în dans contemporan, pe care le studiază intens de 12 ani.
~~~~~~~~~~
LOCAȚIE:
Casa Tineretului - Sala Rotundă (etaj 2)
Strada Arieș nr. 19

PROGRAM:
1 - 29 martie, de la 19:30 - 21:00

TARIF:
1 martie - 35 RON - trial session
8 - 29 martie - 200 RON
70 RON - drop-in class

***BONUS***
8 martie - o ședință gratuită pentru o prietenă care te inspiră (în limita locurilor disponibile).

!REDUCERE!
50% pentru elevii de la Liceul de Arte.
***Locurile sunt limitate. Înscrierea se face din timp, printr-un mail la adresa: concentricprojects@gmail.com***
Accesul se face în baza certificatului verde de vaccinare sau trecere prin boală, precum și în baza unui test antigen făcut oficial la farmacie sau laborator de analize, cu cel mult 24 de ore înainte de începerea atelierului.


Fotografii