Regal vienez


Data și ora:
Gazdă:

Strada Mărășești 2, Timișoara, Romania

Despre

Orchestra Simfonică Radio din Ucraina va concerta la Timișoara pe...

Concerte simfonice
Cultură

Orchestra Simfonică Radio din Ucraina va concerta la Timișoara pe scena Operei Române vineri, 14 decembrie 2018, de la ora 20.00.

Ukrainian Radio Symphony Orchestra va interpreta cel mai important repertoriu al Balului Operei din Viena, care va cuprinde opere ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kalman, Joseph Lanner si ale altor compozitori celebri ai muzicii vieneze din secolele 18 si 19. Orchestra va fi compusa din 36 de instrumentisti iar pe acordurile vieneze va dansa Corpul de Balet „Aniko Ballet”.

Orchestra Simfonica Radio din Ucraina a fost creata in Octombrie 1929. De la înființare, colectivul a produs mai mult de 10 mii de înregistrări muzicale simfonice pentru Fondul Radio din Ucraina. A fost creată o colecție unică, ce cuprinde lucrările muzicii clasice naționale, creațiile compozitorilor Ucrainieni moderni si capodoperele muzicii clasice mondiale.

Din 2005, Orchestra simfonica a fost condusa de Volodymyr Sheiko – Dirijor Sef si Director artistic. Sub supervizarea lui Volodymyr Sheiko ca si dirijor, Orchestra a inregistrat mai mult de 280 capodopere ale muzicii mondiale si capodopere ucrainiene.

În ultimii 6 ani Orchestra Radio din Ucraina a fost in turneu prin 12 țări din Asia, Europa si Africa – in Correa de Sud, Iran, Algeria, Tunisia, Spania, Portugalia, Italia, Franta, Olanda, Luxemburg, Belgia, Polonia si Belarus.

Biletele costă 120 și 150 de lei și pot fi cumpărate online sau de la casieria Operei: Str. Marașești nr.2, orar: de luni până vineri între orele 11.00 – 19.00. (sâmbăta închis). Rezervări: telefon 0256.20.12.86.

Fotografii