Tango. una Historia del Amor - Lugoj, 23 sept. 2020


Data și ora:
Gazdă:

Bd. Revoluţiei din 1989, nr. 17, Timisoara, Romania, 300034

Despre

TANGO. una HISTORIA del AMOR
Un spectacol de teatru-dans de tango argentinian
23 septembrie 2020, ora 20:30
la Casa de Cultura a Sindicatelor Lugoj
Un proiect realizat de MAGNUM TEAM si TangoVIVO in parteneriat cu Consiliul Judetean Timis, ID Couture si My Tango Shoes by Mono.
Accesul in cadrul evenimentului este gratuit si se va face in limita locurilor disponibile, inaintea evenimentului, incepand cu ora 19:00, in ordinea venirii, locurile fiind limitate. Pentru a respecta toate normele in vigoare, accesul se va face cu masca ce trebuie purtata pe timpul reprezentației. La intrare vi se va masura temperatura corporala și vi se va nota numărul de telefon. Totodata, va trebui sa va așezați pe locul primit la intrare și sa nu schimbați sub nicio forma aranjamentul scaunelor.
Program eveniment:
- ora 19:00 - Access eveniment
- ora 20:30 - Spectacol de teatru-dans "Tango. Una Historia del Amor"
Actiune co-finatata de Consiliul Judetean Timis
Descriere:
Spectacolul de teatru-dans „TANGO – istoria unei povesti de dragoste” ne vorbeşte despre evoluţia relaţiei de dragoste dintre un bărbat şi o femeie, transpusă în istoria dansului de tango argentinian, de la macismul anilor ’20 şi rolul femeii împărţită între etichetele de femeie uşoară şi doamnă, până la emanciparea femeii şi dezvoltarea relaţiei dintre două persoane egale, dar cu roluri asumate, dorite, căutate şi găsite de barbat şi femeie într-o relaţie de dragoste.
Fenomenul teatru-dans se înscrie, ca gen, în sfera artelor spectacolului, diferenţa specifică fiind identificabilă, în special, prin modul în care opţiunea pentru un anumit limbaj de dans susţine ideea unui spectacol de teatru-dans.
Prin modul în care şi-a conceput spectacolele, prin elementul abisal care catalizează discursul scenic, ce se păstrează permanent în sfera cotidianului transfigurat, dar mai ales prin statutul dansului de respiraţie efectivă a acţiunii, Pina Bausch impune definitiv în peisajul cultural internaţional fenomenul teatru-dans care a impus definitiv dansatorul care integrează un discurs teatral în propriul său trup.

Fotografii