Timișoara | Concert dedicat Sinagogii Noi din Cartierul Fabric


Data și ora:
Gazdă:
Bulevardul Constantin Diaconovici Loga 46, Timișoara, Romania

Despre

Timp de o seară, splendida grădină a Institutului Francez din Timișoara devine un tărâm muzical de poveste!
În 25 august, începând cu ora 20.00, vă așteptăm cu drag la concert!

Suntem onorați să fim alături de publicul meloman timișorean pentru care am pregătit un program deosebit interpretat de una dintre cele mai appreciate orchestre din Franța, alături de artiști de renume internațional.
Calitatea artistică de înaltă ținută este pusă în slujba patrimoniului și tradițiilor. Concertul își propune să semnaleze valoarea sinagogii din Fabric, abandonată de peste trei decenii, și aflată într-un stadiu avansat de degradare, dorind să creeze o legătură emoțională între timișoreni și acest monument care este în primul rând al comunității evreiești, dar față de care toată comunitatea locală are o responsabilitate.
Concert susținut de

Orchestra de Cameră din Toulouse
Dirijor și compozitor: Thierry Huillet
Solistă: Clara Cernat (vioară)
Programul este un mozaic al emoțiilor transpuse pe unde sonore

Henryk Wieniawski - Fantaisie orientale
Thierry Huillet - Romanian Rhapsody Nr. 1 Op. 101 „Evocation”
Thierry Huillet - Romanian Rhapsody Nr. 2 Op. 102 „Spirals”
Thierry Huillet - „Citadelle” pentru orchestră de coarde*
*Lucrare inspirată de Sinagoga Nouă din Fabric în primă audiție absolută.
Thierry Huillet - Romanian Rhapsody Nr. 3 Op. 103 „Fantasy”
Thierry Huillet - Romanian Rhapsody Nr. 4 Op. 104 „Poem”
Accesul la evenimente este GRATUIT.
Concertul se desfășoară cu respectarea măsurilor sanitare în vigoare.
*
„Sunetul Sinagogilor” duce muzica acolo unde ea are puterea de a genera o schimbare! Proiectul urmărește includerea a 5 sinagogi din regiunea Banat și Crișana în circuitul cultural regional și național, prin susținerea unor evenimente de mare ținută în aceste zone.
*
Organizator: Asociația Pantograf
Finanțatori: AFCN, Ministerul Culturii, Centrul de Proiecte Timișoara
Parteneri: Institutul Francez Timisoara - Institut français de Timisoara, Orchestra de Cameră din Toulouse, Comunitatea Evreilor din Lugoj, Comunitatea Evreilor din Caransebeș
*
Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.
*
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
*
Program realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timişoara şi a Consiliului Local Timişoara. Conținutul programului și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

Fotografii