Tura de Cultura - Românești


Data și ora:
Gazdă:
Organizator:

Despre

În excursie sau la concert, mulți bănățeni au trecut sau cel puțin au auzit de peștera de la Românești. E probabil cea mai mare peșteră din această parte de țară (dezvoltare de 1450m pe 3 nivele). Mai puțin cunoscut este situl arheologic: casă naturală, a adăpostit oameni încă din perioada neolitică. Povestea de istorie o auzim la fața locului prin bunăvoința experților de la Casei Artelor.
Plecăm din satul Românești - vom vedea o altă biserică bănățeană veche, vizităm peștera și la final ne vom reface la Pietroasa, în ograda generoasă a lui Iosif, aprig susținător al zonei prin asociația Verde de Banat. 3,5+8,2 km e traseul de alergare.
Ș-om pro șade la givan la Pietroasa. No, am do zîs.
Din 2019 inițiem și vă propunem un concept interesant de alergare culturală. Pentru că ne place să alergăm și printre filele de istorie, dedicăm o serie de ture de alergare în locurile istorice mai puțin cunoscute din Banat. Evenimentele Tura de Cultură sunt susținute cu amabilitate de către Casa Artelor - Direcția Județeană pentru Cultura Timiș prin explicații și povestiri la fața locului. Și credeți-ne, avem ce asculta de la experții DJCT

Fotografii