Tururi de arhitectură în Timișoara

Tur de arhitectură

Data și ora:
Gazdă:

Diaconu Coresi nr 12, Timisoara, Romania, 300558
Organizator:

Despre

Proiectul cultural „Tururi de arhitectură” organizat de Ordinul Arhitecților din România Filiala Teritorială Timiș se află anul acesta la ce-a de a treia ediție.

Proiectul se adresează publicului larg și propune spre explorare 9 trasee culturale definitorii pentru arhitectura și urbanismul Timișoarei, cu scopul unei mai bune înțelegeri a legăturii puternice dintre urbanism, patrimoniu arhitectural și comunitate,

La baza acestor trasee se află ideea de memorie, ceea ce cuprinde pe de-o parte, totalitatea creațiilor arhitecturale existente, a ansamblurilor urbane vechi, a zonelor dezvoltate de-a lungul mai multor epoci istorice, iar pe de altă parte totalitatea obiceiurilor, practicilor, fenomenelor sociale, a limbajului chiar, păstrate în evocări, memorii, studii sau imagini de arhivă.

Tururile ghidate de arhitectură au loc în lunile mai, iunie, iulie și octombrie și sunt gratuite.

Fiecare traseu va fi parcurs de două ori, oferind astfel cât mai multor oameni posibilitatea de a participa. Şapte dintre cele nouă teme se adresează adulților și tinerilor cu vârste peste 14 ani.

Tururile se adresează unui număr de 25-30 de participanți, iar pentru a putea participa este necesară înscrierea prin intermediul website-ului proiectului www.turdearhitectura.ro, în limita locurilor disponibile/ tur. Înscrierile pentru fiecare traseu în parte vor avea loc începând cu ziua de luni a săptămânii în care acesta urmează să fie parcurs.

„Tururi de arhitectură” este un proiect cultural finanțat de Ordinul Arhitecților din România din taxa de timbru de arhitectură și se bucură de sprijinul partenerilor: Facultatea de Arhitectură şi Urbanism Timişoara, Asociaţia De-a Arhitectura, Asociaţia Prin Banat, Asociația de la patru, Colegiul Național de artă ION VIDU și Universitatea de Vest Timișoara.