Vernisaj expoziție “Colecția Nicolae Sabin Dancu”


Data și ora:
Gazdă:

Episcop Augustin Pacha nr. 8, Timisoara, Romania, 300055

Despre

Ordinul Arhitecților din România - Filiala Timiș organizează unul dintre cele mai importante evenimente dedicate dezvoltării arhitecturale ale Timișoarei și regiunii: expoziția colecției Sabin Nicolae Dancu, curatoriată de echipa Beta (Bienala Timișoreană de Arhitectură).
În 2014, am primit, printr-o donație din partea doamnei Liana Dancu - sora acestuia, o colecție de obiecte care îi aparțineau arhitectului Sabin Nicolae Dancu - colecție pe care dorim să o prezentăm publicului larg atât în format fizic, cât și digital.
Expoziția va avea vernisajul în data de 5 noiembrie, la ora 18:30, la Casa Artelor- parter din strada Augustin Pacha nr. 8.
Programul expoziției: 6 noiembrie - 5 decembrie
Marți - Duminică: 11:00 - 19:00
Luni: închis
_____________
Născut în 14 iulie 1937, Sabin Nicolae Dancu a fost o personalitate de mare valoare din cultura timișoreană, având o contribuție de excepție la nivelul mediului construit din regiune, atât ca arhitect proiectant, cât și din postura de pedagog al Facultății de Arhitectură din Timișoara. Viața profesională se completează și se echilibrează de-a lungul anilor cu activitatea artistică.
Nicolae Dancu era definit de pasiuni diverse, de o puternică latură artistică și un ochi de fotograf desăvârșit, toate acestea echilibrând rigoarea profesională și didactică.
În cadrul expoziției ”Colecția Sabin Nicolae Dancu” el este descoperit și analizat din trei perspective: arhitect, pedagog, artist.
______________
Datorită contextului epidemiologic în care se desfășoară Colecția “Sabin Nicolae Dancu”, luăm toate măsurile care ne stau în putință pentru a vă oferi cel mai sigur cadru de derulare al evenimentelor
Voluntarii noștri vor verifica respectarea normelor Covid în vigoare, conform informațiilor oficiale.
Astfel, accesul la eveniment este permis prin prezentarea certificatului verde:
- persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală
- până la 30 % din capacitatea maximă a spațiului
- cu purtarea măștii de protecție
Punem la dispoziție kit covid (dezinfectant, mască) la accesul în oricare dintre expoziții/la orice eveniment.
Dezinfectăm periodic suprafețele și aerisim zilnic spațiile expoziționale.
______________
CREDITE
Organizatori
Ordinul Arhitecților din România - Filiala Teritorială Timiș:
Dragomir Drăgan, Dan Alexandru Bunea, Victor Popovici, Răzvan Negrișanu, Daniel-Johannes Burileanu-Tellman, Sabin Dușko Răciu, Ovidiu Romi Adam, Georgiana-Adelina Ghiura, Mariana Nedela, Maria Chifan, Ana Jucuț.
Curatori si Design expoziție
echipa Beta: Anamaria Goie, Alexandru Todirică, Alexandra Trofin, Dariana Pau, Dragoș Nistor, Emanuela Cristescu, Romina Popescu
Contributori / Participanti interviuri
Baboș Achim Vasile, Bujor Hariga, Ioan Mezinca, Liana Dancu, Ligia Fulga, Marius Hârța, Vlad Gaivoronschi, Smaranda Bica, Ramona Pascu, Vasile Oprișan, Viorica Zărnescu
Video și fotografie
Ovidiu Zimcea
Design grafic
Ștefan Lucuț
Comunicare
BMagency: Oltea Zambori
Programare website
Baubauwerk: Nicu Iordăchescu
Voluntari
Alexandru Naghiu, Alexandru Roșu, Letiția Andreea Păcurar, Rareș Gonciulea
Finanțatori
Ordinul Arhitecților din România prin Timbrul de Arhitectură,
Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte
Cu sprijinul
Direcția Județeană de Cultură
Mulțumiri
Atelier Print, Azero, Foto Oskar, Space Artisan, Charlie Media Factory
Sponsori
Lipoplast

Proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de arhitectură.
Proiect cultural realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara. Proiectul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timișoara și a Consiliului Local Timișoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local Timișoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

Fotografii