
Via Ferrata 10 - 11 Aprilie
Comunitate
Despre
Datorită interesului mare pentru această excursie, numărul maxim de participanți a fost atins. Însă nu îți pierde entuziasmul, aruncă un ochi pe lista cu evenimente viitoare. Abonează-te la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu noile evenimente!
Esența unui via ferrata modern este un cablu de oțel care se deplasează de-a lungul traseului și este periodic fixat pe stâncă. Folosind un kit ferrata ne putem asigura de cablu, limitând orice cădere. Adesea sunt furnizate ajutoare suplimentare cum ar fi trepte de fier, pitoane, scări sculptate și chiar poduri. Acestea oferă un mijloc de a ne bucura de poziții dramatice și de a accesa vârfuri dificile. Originile traseelor via ferrata datează din secolul al XIX-lea, dar ele sunt adesea asociate cu primul război mondial, când mai multe au fost construite în regiunea montană Dolomiti din Italia pentru a ajuta la mișcarea trupelor.
Plecarea va fi Sambată 10 Aprilie ora 6:00 din Timişoara, mergând până la Colonia Fabricii unde se află primul traseu de via ferrata planificat şi anume “Turnul lui Liman”, traseul fiind unul de clasă B. După traseu ne îndreptăm către Castelul Templul Cavalerilor, istoria castelului spune că la origine a fost punct de vamă al Imperiului Austro-Ungar. După revenirea Ardealului la patrie, castelul înflorește devenind una dintre cele mai cunoscute cazarme ale soldaţilor romani, vânătorii de munte, tabară de antrenamente dar și punct strategic de apărare. Urmatorul pas este drumul către Cheile Turzii, unde o să facem traseul “Sky Fly” acesta fiind clasificat C. Seara ne îndreptăm către Cluj unde o să luăm cina şi o să facem un mic tur al oraşului.
Duminică pornim la drum către Şuncuiuş unde o să făcem traseul “Montana” acesta este clasificat B. După traseu ne deplasăm la Vadu Crişului unde o să vizităm Peştera Vadu Crişului şi o să facem ultimul traseul planificat “Peretele Zânelor” acesta fiind clasificat B. Când terminăm traseul ne îndreptăm către Oradea unde o să vizităm orașul și o sa servim masa. O legendă legată de cetate spune că în 1092, regele Ungariei (Ladislau I) se afla la vânătoare prin Țara Crișurilor şi lăsându-se noaptea, au hotărât să facă tabăra pe Crișul Repede. Odată căzut într-un somn adânc, în vis i-a apărut Fecioara Maria, care i-a spus să ridice o biserică în acel loc, ducând prin urmare la dezvoltarea regiunii din jur.
Pentru cei care doresc să vadă cum a fost atmosfera din excursia anterioară, puteţi accesa link-urile de mai jos:
https://www.facebook.com/pg/nomadsromania/photos/?tab=album&album_id=742834826234981
https://www.facebook.com/nomadsromania/videos/471061850212303/
https://www.facebook.com/pg/nomadsromania/photos/?tab=album&album_id=742834826234981
https://www.facebook.com/nomadsromania/videos/471061850212303/
Ghidajul și asistența turistică vor fi asigurate de Răzvan Cîrstescu, ghid montan și național atestat de Ministerul Turismului.
Pentru mai multe detalii şi confirmarea participării, vă rugăm să ne lăsaţi un mesaj pe pagină.
Ne rezervăm drepturile pentru selecţionarea participanţilor şi modificarea traseului în funcţie de condiţiile meteo şi starea traseului. În cadrul excursiei o să avem o serie de reguli menite să ne ajute să avem grija de sănătatea şi siguranţa individuală şi colectivă în contextul actualei pandemii. Există posibilitatea amânării/anulării evenimentului în funcţie de evoluţia pandemiei de SARS-CoV-2 şi/sau a restricţiilor impuse de către autorităţi.
Ieşi din zona de confort şi trăieşte viaţa la potenţialul său maxim! Alătură-te nomazilor pentru experienţe de neuitat şi peisaje desprinse din poveşti!