Via Ferrata 17 - 18 Aprilie


Data și ora:
Gazdă:

Timișoara, Romania
Organizator:

Despre


Datorită interesului mare pentru această excursie, numărul maxim de participanți a fost atins. Însă nu îți pierde entuziasmul, aruncă un ochi pe lista cu evenimente viitoare. Abonează-te la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu noile evenimente!

Esența unui via ferrata modern este un cablu de oțel care se deplasează de-a lungul traseului și este periodic fixat pe stâncă. Folosind un kit ferrata ne putem asigura de cablu, limitând orice cădere. Adesea sunt furnizate ajutoare suplimentare cum ar fi trepte de fier, pitoane, scări sculptate și chiar poduri. Acestea oferă un mijloc de a ne bucura de poziții dramatice și de a accesa vârfuri dificile. Originile traseelor via ferrata datează din secolul al XIX-lea, dar ele sunt adesea asociate cu primul război mondial, când mai multe au fost construite în regiunea montană Dolomiti din Italia pentru a ajuta la mișcarea trupelor.

Plecarea va fi Sâmbătă 17 Aprilie ora 6:00 din Timişoara, mergând până la Baia de Fier unde se găsesc 13 trasee de via ferrata clasificate B, C, D, E. Ajunși la Baia de Fier, o să începem cu două trasee, Loreley clasă B şi Pantera Roz clasă C. După cele 2 trasee o să servim mesa, urmează să facem în continuare trasee, planificate fiind încă trei trasee: Antivirus clasă C, Spirala Mare clasă D şi Creasta Peşterii clasă B.
Duminică dimineaţa începem distracţia cu Marea Crăpătură clasă B, la finalul traseului o să ne aştepte hamace suspendate între 2 stanci. După relaxarea în hamace urmează ultimul traseu planificat, acesta fiind Amfiteatrul Zmeilor clasă D. Începem drumul spre casă, dar nu înainte de a vizita Pădurea Colorată. Iniţiava a pornit ca un manifest împotriva defrișărilor, iniţiatorul proiectului a reușit să transforme un colț de pădure într-o adevărată doză de valoare estetică ce a atras privirile curioșilor şi iubitorilor de artă deopotrivă.
Pentru a vizualiza experienţa hamacelor puteţi accesa link-ul de mai jos:
https://web.facebook.com/flyingthenest/videos/504979026725609/
Pentru cei care doresc să vadă cum a fost atmosfera din excursia anterioară, puteţi accesa link-urile de mai jos:
https://web.facebook.com/pg/nomadsromania/photos/?tab=album&album_id=621910351660763
https://web.facebook.com/nomadsromania/videos/340438550243072/

Ghidajul și asistența turistică vor fi asigurate de Răzvan Cîrstescu, ghid montan și național atestat de Ministerul Turismului.
Pentru mai multe detalii şi confirmarea participării, vă rugăm să ne lăsaţi un mesaj pe pagină.
Ne rezervăm drepturile pentru selecţionarea participanţilor şi modificarea traseului în funcţie de condiţiile meteo şi starea traseului. În cadrul excursiei o să avem o serie de reguli menite să ne ajute să avem grija de sănătatea şi siguranţa individuală şi colectivă în contextul actualei pandemii. Există posibilitatea amânării/anulării evenimentului în funcţie de evoluţia pandemiei de SARS-CoV-2 şi/sau a restricţiilor impuse de către autorităţi.
Ieşi din zona de confort şi trăieşte viaţa la potenţialul său maxim! Alătură-te nomazilor pentru experienţe de neuitat şi peisaje desprinse din poveşti!

Fotografii