WOW Europe – Ora deschisă de sport


Despre

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Program 25 septembrie 2021*      
                     
                                          WOW Europe – Ora deschisă de sport

                                                           Mișcare și turism

 


 

1.    Muzeul Satului Bănățean, Timișoara - 9,00 – 11,00: demonstrații Baschet 3x3

 

 

2.    Buziaș, Colonadă, 12,00 – 14,00 : demonstrații scrimă, lupte și kickbox

 

 

3.    Cascada Șopot, Pietroasa - 9,00-11,00: demonstrații kempo

 

 

4.    Lacul Surduc, Fârdea- 11,00 – 13,00: demonstrații tenis de masă

 

 

5.    Transluncani, Tomești- 13,00 – 15,00: demonstrații atletism

 


 


„Ora deschisă de sport” este unul dintre evenimentele din Proiectul WoW Europe și va avea loc - sub sloganul "Mișcare & Turism" - pe 25 septembrie 2021, simultan, atât în România, cât și în celelalte 9 țări participante la acest proiect - Bulgaria, Italia, Letonia, Lituania, Republica Macedonia de Nord, Portugalia, Slovenia, Spania și Turcia. Activitatea se va desfășura în zone reprezentative la nivel național, din punct de vedere turistic, cultural, istoric, spiritual, în fiecare dintre cele 10 țări de origine ale organizațiilor participante la Proiectul WoW Europe. 

Acțiunea constă în demonstrații sportive oferite de cluburi sportive, în prezența unor spectatori nepracticanți de sport. "Excelența sportivă va crea nu numai admirație, ci și interes pentru practicarea sportului, mișcării, mai ales în rândul copiilor, iar alegerea locațiilor de desfășurare a acestor demonstrații sportive ca fiind locații reprezentative din punct de vedere turistic, va determina considerarea marilor sportivi participanți la acțiune - campioni naționali, europeni, mondiali - drept ambasadori ai țărilor implicate în proiect" - a declarat Beatrice Mercado - președintele Asociației Junior Sport - inițiator al Proiectului WoW Europe. 

În ceea ce privește România, acțiunea va avea loc, cu precădere, în județul Timiș - în fața mai multor obiective turistice de referință din acest colț de țară - dar vor avea loc acțiuni similare și în București - partener principal local fiind Fundația pentru Tineret a Municipiului București. 

Echipa WoW Europe face un apel public către cluburile sportive din România să facă același lucru, sâmbătă, 25 septembrie 2021, iar demersul celor care se alătură acestei acțiuni, va fi promovat! 

 

 

*Orice modificare a programului determinată de necesitatea respectării condițiilor de siguranță, de condițiile meteo sau de alte cauze obiective va fi anunțată de APDT Timiș online.

Fotografii