Tratament balnear în județul Timiș


În județul Timiș se află una dintre cele mai importante stațiuni balneoclimaterice de interes național - Buziaș, fiind recunoscute calitățile curative ale apei carbogazoase și ale mofetelor sale, dar și bioclimatul sedativ.

O altă stațiune din județ valoroasă pentru apele sale termale (termominerale, clorurate, sodice, bicarbonate, hipotone și izotermale) este Băile Călacea, din comuna Orțișoara.

Nu trebuie uitate strandurile termale din Sânmihaiu German, Lovrin, Jimbolia sau Deta, unde turiștii pot petrece momente plăcute și relaxante.

Stațiunea Buziaș

Buziașul este situat în Depresiunea Buziașului, pe cursul inferior al pârâului Valea Salciei, la o altitudine de 128 m.

În anul 1811 apele minerale de aici încep să fie valorificate pentru tratament, Buziașul fiind declarat oficial ca stațiune balneară în 1819, când erau exploatate 5 izvoare.

Varietatea apelor minerale - carbogazoase, bicarbonatate, clorurate, sodice, calcice, magneziene, bromoiodurate, feruginoase, atermale și hipotone - reprezintă unul dintre factorii terapeutici naturali ai stațiunii.

Sursele de apă sunt amplasate în parcul stațiunii Buziaș, prezentând un grad de mineralizare de 5000-6000 mg/l, concentrația de dioxid de carbon de 2000-2600 mg/l și pH-ul de 6,5.

Se folosesc atât în cura externă (băile cu CO2), cât și în cură internă.

Beneficiile tratamentului la Buziaș

Atracțiile turistice ale Buziașului

Una dintre atracțiile stațiunii Buziaș este Parcul Dendrologic, care ocupă o suprafață de 20 ha, aici întâlnindu-se specii rare de copaci, dintre care cel mai răspândit este platanul.

Parcul adăpostește primul ștrand cu apă minerală carbogazoasă din Europa și colonada de lemn, unică pe continent, ca lungime și stil arhitectural.

Colonada din Buziaș, construită în anul 1875, la comanda împăratului Franz Joseph, nu încetează să uimească vizitatorii prin eleganța și finețea lucrăturilor în lemn specifice stilului arhitectural bizantin, fiind locul cel mai potrivit pentru o promenadă romantică.

Află mai multe despre colonadă

Popas la „Aeroportul” Buziaș

Aeroportul Buziaș reprezintă punctul forte de atracție al orașului pentru toți cei care trec prin stațiune. Situat la doar 50 m de strada Principală, în spatele Hotelului Silvana, restaurantul-avion „La Aeroport” vă oferă diverse meniuri la prețuri atractive, precum și multe sortimente de pizza.

La barul din incintă puteți servi băuturi răcoritoare, fresh, cocktailuri, înghețată, capucino și cafea, plus toată gama de băuturi alcoolice.

Pentru cei care nu știu, trebuie spus că restaurantul este amenajat într-un avion rusesc de tip Lisunov, adus în Banat în anul 1978, în zbor, în perfectă stare de funcționare.

Unde ne cazăm în Buziaș

Stațiunea Băile Călacea

Băile Călacea este o altă stațiune balneară din județul Timiș, situată la doar 25 km de Timișoara, la o altitudine de 117 m.

Apele termale de la Călacea au o temperatură de 38-40° şi sunt recomandate pentru boli ale aparatului locomotor, pentru sistemul nervos periferic, pentru afecţiuni reumatismale degenerative, precum şi pentru gastrite sau afecţiuni hepato-biliare.

În stațiune există un ștrand cu apă termală, plajă, terenuri de sport și un parc care se întinde pe aproape 15 hectare, unde se pot întâlni specii vegetale deosebite.

Află mai multe despre Băile Călacea Vezi și ștrandurile termale din județ

Surse informații și foto

https://www.facebook.com/Buzias-Turism-946951022088101/

https://www.facebook.com/hotelparcbuzias/

https://www.facebook.com/LaAeroport/

https://www.facebook.com/strandtermal/

http://www.tratamentbalnear.ro/

http://buzias.ro/

Alte sugestii

Rolul artei în vremuri tulburi
Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”
Tărâmul Aventurilor
1 Mai – cu catamaranul pe Lacul Surduc
Parcul Primăverii