Ce poți face iarna în satele bănățene


Dacă iubiți tradițiile și sunteți curioși să aflați ce gust au Sărbătorile de iarnă în Banat, vă invităm să călătoriți în câteva locații din Timiș, acolo unde oamenii locului vă așteaptă cu câteva surprize în lunile de iarnă.

Tradiții de iarnă la “Șura” din Dumbrava

Turiștii care străbat satele bănățene pot face din acest an o oprire la Șura din Dumbrava nr.174. În noua locație se poate servi masa după rețete tradiționale ale locului, iar olarul – gazda dvs – vă va purta prin tainele transformării lutului, dacă sunteți pasionat de olărit. Pâine coaptă în cuptor, cârnați și murături de casă, iar ca desert, prăjituri făcute de familia olarului după tradițiile locului sunt doar câteva dintre ingredientele unei vizite anunțate la Șură (tel. 0721689776).

Dansul străvechi al călușarilor și plimbări cu sania la Margina

În perioada iernii, Margina rămâne una dintre atracțiile turistice din mediul rural în Timiș. Pe lângă plimbările cu sania trasă de cai în perioada zăpezilor și servirea meselor tradiționale în gospodăriile localnicilor, la Margina turiștii se pot bucura de Dansul călușarilor. Coordonat de învățătorul Ciprian Mert, Ansamblul de copii “Noi, dacii” din Sintești pune în lumină frumusețea acestui dans străvechi al călușarilor.

Alte sugestii

Timiş County Break
Tur virtual al evenimentelor din 1989 Timisoara
Vară în Metropolă
Treasure of Timișoara Fabric 2 octombrie
Treasure of Timișoara Fabric 1 octombrie