Crame și Enoturism Timiș


Cramele Recaș

Atestarea documentară a viilor Recaşului vine din evul mediu, când, la 11 noiembrie 1447, este întocmit un act prin care Mihail de Ciorna, banul Severinului, cumpăra viile de la Ioan şi Ecaterina Magyar pentru 32 florini ungureşti de aur. Priceperii localnicilor în cultivarea viţei de vie i se adaugă mai târziu experienţa şvabilor stabiliţi în Recaş între anii 1772-1786.

Viile Recaşului se întind astăzi pe o suprafaţă de 750 de hectare.

Cramele Recaş au fost privatizate în anul 1999. Plecând de la o tradiţia seculară, brandul Recaş a crescut pas cu pas şi are acum o temelie solidă. Vinul produs la Recaş poate fi cumpărat în peste 20 de ţări ale lumii, din Europa, America şi Asia.

Produsele Cramelor Recaș: Conacul Ambrozy, Cuvee Uberland, Solo Quinta, Muse, Selene, Sole, La Putere, Cocoșul dintre Vii, Castel Huniade, Schwaben Wein, Domeniile Recas, Regno Recas


Informații suplimentare  se pot găsi aici

Crama Aramic

Crama ARAMIC este o cramă tânără, cu un capital 100 % românesc și privat. 
Înfiinţată în anul 2010, ARAMIC a dorit să reînvie tradiția uitată de peste 3 decenii a zonei Silagiu, una dintre cele 5 zone viticole a podgoriei Banatului. 
Silagiu este o comună aflată la 6 km de Buziaș, și 39 km de Timișoara, situată pe piemontul dintre Timiș si Bârzava.
Proiectul inițial a fost demarat în perioada 2010-2012 și a constat în reînființarea plantațiilor cu soiuri de viță nobilă, scopul fiind identificarea soiurilor potrivite tipurilor de soluri existente. 
În anul 2015 a fost finalizată zona de procesare a strugurilor prin punerea în funcțiune a unei linii moderne de procesare cu o capacitate de 200.000 litri. 
Filosofia noastră este de a avea o grijă deosebită față de struguri. 
Vinul cel bun -poezia pământului- pleacă din via atent îngrijită!
Suprafața deținută: 46 ha 
Mărci de vin: ARAMIC, Piatra Soarelui 
Soiuri de struguri: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Fetească Albă, Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc. 
Activități: Crama ARAMIC vă oferă posibilitatea de a organiza evenimente cu degustări de vin, personale sau de afaceri.

Informații suplimentare  se pot găsi aici

Crama Dealul Dorului

Regiunea viticola a Banatului, profilata pe vinurile roşii, se limitează prin Muntii Zarandului în partea de Nord-Vest, Locvei si Muntii Semenic, în sud şi sud-est şi Câmpia Banatului în partea de vest.

Podgoria Dealul Dorului, cu o suprafata de 16 hectare, se afla in aceasta zona specializata in vinuri rosii.

Premii
VINVEST 2014
Medalie de Aur
Cabernet Sauvignon sec 2013

CHISINAU 2015
Medalie de Argint
Muscat Ottonel demisec 2014
Merlot sec 2014

VINOFEST 2015
Medalie de Argint
Muscat Ottonel demisec 2014
Medalie de Bronz
Rose demisec 2014

IWCB 2015
Medalie de Aur
Riesling Italian sec 2014


Informații suplimentare  se pot găsi aici

Agape Artă și Natură

Agape “artă & natură” se naște într-un context de fuziune a sensibilității dintre artă, natură și vin. Este pasiunea materializată în trei elemente strâns legate între ele – cramă, școală și atelier de artă – care funcționează într-o armonie complexă, având ca bază vinul, o componentă reînviată a culturii noastre.  

Vinurile de la Agape artă & natură sunt concepute făcând un pas înapoi față de tehnologia enologică industrială și făcând un pas înainte față de sensibilitatea senzorială, dar și față de exprimarea teritorială.
Crezul nostru este acela de a produce an de an vinuri “uno tantum”, adică diferite și sincere, care să reușească să emoționeze. Printr-un concept simplu și minimalist, strugurii sunt doar conduși în cramă fără a le impune ce să devină, cu intervenții minime și doar dacă sunt necesare.

Informații suplimentare  se pot găsi aici

Petro Vaselo Winery

Petro Vaselo (Vigna srl) was founded in 2002 and now owns a total area of 172 ha of land, of which, in the present 42 are planted with vineyards.
Planting was done in stages as follows:

2005 – 9 ha Merlot
2007 – 11 ha of Pinot Noir and Cabernet Sauvignon
2008 – 7 ha Chardonnay
2009 – 15 ha Italian Riesling and Pinot Noir

Informații suplimentare  se pot găsi aici

Thesaurus Wines

Pasiunea este la origini.
Cu asta incepe povestea noastra. Cu pasiunea pentru vin si dragostea pentru dealurile binecuvantate de natura ale Silagiului.

Informații suplimentare  se pot găsi aici

Alte sugestii