Cursuri gratuite de acomodare culturală și învățare a limbii române pentru migranții din Timișoara


Asociația LOGS vine în sprijinul migranților din Timișoara prin sprijinirea procesului de integrare a acestora în România.

Din 17 noiembrie vor derula cursuri gratuite de acomodare culturală și învățare a limbii române. Participanții vor primi certificat de absolvire.

Solicitanții de azil, refugiații, studenții migranți, muncitorii migranți se pot înscrie la cursuri gratuite de acomodare culturală și învățare a limbii române.


Cursul de acomodare culturală are zece module și începe din 17 noiembrie. Cel de limba română începe din 18 noiembrie și va fi susținut de Diana Ahmad, absolventă a facultății de Litere a Universității de Vest din Timișoara, specializarea Limbi și Literaturi, vorbitoare nativă de limbă arabă. Predă limba romană pentru migranții din Timișoara din iunie, la Asociația LOGS.


„Cursul de limba română va avea loc în fiecare joi, începând cu data de 18 noiembrie 2021 la sediul Asociației LOGS, Str. Pop de Băsești Nr. 25, cu o durată de două ore, respectând toate cerințele în vigoare privind situația pandemică din România. Participanților le vor fi evaluate cunoștințele de limba română și vor parcurge lecții interactive de învățare, conversație și scriere în limba română. Cursul de acomodare culturală are 10 module/întâlniri de o oră și va avea loc săptămânal pe începând cu data de 17 noiembrie 2021, în limba engleză sau arabă”, spun reprezentanții LOGS.


Cursul de Acomodare Culturală cuprinde următoarele lecții: Bine ai venit în România / Privire de ansamblu, România – țară, cultură și oameni, Interacțiune culturală și adaptare, Viața de zi cu zi în România, Drepturi și responsabilități, Educație, Sănătate, Piața Muncii în România, Locuire și Monedă și Bugetare.


„Ambele cursuri urmează programa educațională elaborată de către Institutul Intercultural Timișoara în cadrul proiectului «REACT.RO – Resurse educaționale pentru învățarea limbii române și orientare culturală a BPI și RTT în România» metodologie avizată de Inspectoratul General pentru Imigrări din România pentru străinii din țara noastră”, mai spun cei de la LOGS.


Participanții vor primi un certificat de absolvire emis de Asociația LOGS. Doritorii se pot înscrie până pe 12 noiembrie prin email la contact@grupullogs.ro.


Asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale este o organizație din partea de vest a României care promovează integrarea grupurilor vulnerabile de migranți și luptă împotriva traficului de persoane.

editor Amalia Kui

sursa (tion.ro )
sursa foto (tion.ro )

Alte sugestii

„Carnival” la Muzeul Satului din Timișoara: public numeros, concerte interesante și… „Meneaito”
Finanțare multianuală pentru TM2023. Ministerul Culturii modifică Ordonanța 51
O nouă rubrică în Agenda! Poveștile caselor de la Muzeul Satului Bănățean
Lacul Buhui, desprins din povești. „Un loc unde natura s-a întrecut pe sine în frumuseţe”
Parcare cu plată doar în zona centrală, până la 1 martie 2022