Inedită! Pictură murală de excepţie şi unică în zona de est a judeţului, pe Transluncani


Pictura a fost prezentată oficialităţilor judeţene, sâmbătă, 13 noiembrie.

Printre acestea s-a aflat şi Alexandru Constantin Proteasa,vicepeşedinte al Consiliului Judeţean Timiş şi preşedinte al Asociaţiei Pentru Dezvoltarea Turismului Timiş.

Pictura a fost realizată în doar două săptămâni de o echipă de artişti timişoreni, condusă de pictorul Flavius Roua, pe un zid de sprijin cu o suprafaţă de peste 70 de metri pătraţi aflat pe spectaculosul Transluncani.

Pentru că la bază este un drum agricol, cu rolul de a-i ajuta pe localnicii din Luncanii de Jos, comuna Tomeşti,  să ajungă în  vârf de munte la terenurile agricole pe care le deţin, Primăria Tomeşti, împreună cu Consiliul Judeţean şi Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului Timiş au realizat acest proiect.

”Am gândit această pictură aproape zilnic. De fapt, doream să fie ceva legat de tradiţiile locului şi sus, chiar şi eu şi părinţii mei, vara mergeam la tăiat şi adunat fânul pentru animale. Am considerat că se pretează foarte bine, inclusiv caii şi portul popular, la tot ce ne înconjoară aici. Cred că a ieşit o pictură de excepţie”, ne-a declarat Costel Medelean,  primarul Tomeştiului.
Dar, proiectele de acest fel în zona de est a judeţului nu se vor opri aici.

”Avem un proiect pe care l-am creionat deja şi care sperăm să devină realitate cât mai repede.  Este vorba de o pictură murală imensă pe barajul de la lacul Surduc. Toate acestea vor deveni atracţii turistice”, a spus Delia Barbu, directorul APDT Timiş.
Pictura a costat 20.000 de lei şi a fost finanţată de APDT Timiş, susţinerea tehnică aparţinând Primăriei Tomeşti.

Alte sugestii

Finanțare multianuală pentru TM2023. Ministerul Culturii modifică Ordonanța 51
O nouă rubrică în Agenda! Poveștile caselor de la Muzeul Satului Bănățean
Lacul Buhui, desprins din povești. „Un loc unde natura s-a întrecut pe sine în frumuseţe”
Parcare cu plată doar în zona centrală, până la 1 martie 2022
32 de copaci de dimensiuni mari au fost plantați în aceste zile în zona Bucovina.