La plimbare prin Județul Timiș


Pe bicicletă, spre povești și rețete ale coloniștilor germani.

Una dintre destinațiile de weekend pe care pe care nu trebuie să o ratați în această primăvară în Timiș se află la doar 10 kilometri de oraș. Giarmata, o comună în plină dezvoltare, se dovedește a fi un loc plin de povești încă nedescoperite și puteți ajunge acolo – împreună cu familia, copiii sau prietenii – pe bicicletă, urmând traseul 2 de cicloturism Eco Timiș.
Citește mai multe aici

Brunch 2021 în județul Timiș.

Proiectul Banat Brunch, demarat în urmă cu doi ani în regiune, își propune dezvoltarea și promovarea turismului rural, a tradițiilor și culturii bănățene prin intermediul gastronomiei.

Evenimentele organizate în cadrul proiectului ne permit să prezentăm satele unor vizitatori urmărind ca aceștia să înțeleagă importanța consumului de mâncare locală și a alimentelor care nu călătoresc, să aprecieze valoarea resurselor locale, sa considere zona rurală din România ca alternativă de concediu tip slow travel, să se deplaseze pe jos, cu bicicleta sau cu căruța/cai.
Citește mai multe despre brunch-urile anului 2021 aici

Între nuferi, păsări și pești, în Rezervația Naturală Lacul Surduc.

Un nou sezon de ecoturism începe, din luna mai, în jurul celui mai mare lac din vestul României. Plimbări cu catamaranul pe lac, cicloturism, drumeții, observarea florei și faunei sunt doar câteva dintre experiențele pe care vă invităm să le descoperiți în Rezervația Naturală Lacul Surduc.
Citește mai multe despre activitățile pe Lacul Surduc aici

Turism de familie | Turism în siguranță.

Este o vreme în care trebuie să avem grijă de noi și de ceilalți! Pandemia ne-a schimbat viețile, trebuie să respectăm reguli noi și să învățăm să trăim altfel. Să reconfigurăm normalitatea și să regăsim bucuriile de dinainte în altă formă.
Citește mai multe despre activitățile dedicate familiilor aici

Vacanța de vară la sat.

Visați să dormiți vara sub cerul liber sau în aerul curat al pădurilor?
O serie de locații din Timiș vă oferă șansa de a petrece această vară la sat, să vă cazați la localnici sau sa dormiți în cort.
Vă trimitem azi în Țara Făgetului, unde mai mulți localnici au pregătit deja tot ce este necesar pentru turiștii iubitori de natură și ecoturism.
Citește mai multe despre vacanța de vară la sat aici

Secretele festivalurilor de vară în Timiș.

Luna august abundă în festivaluri în vestul țării. Ne-am gândit să vă oferim câteva motive să participați la fiecare dintre ele. 
Citește mai multe despre festivaluri aici

Jimbolia, orașul cu 6 muzee.

Jimbolia este un oraş din Banatul românesc cu aproximativ 10.000-12.000 locuitori. În ciuda faptului că Jimbolia este un oraş mic, acesta găzduieşte şase muzee, printre care se numără şi singurul muzeu de presă din România - 'Sever Bocu'. Mai mult, istoria oraşului este marcată de casele memoriale ale unor personalităţi importante, monumente istorice şi alte obiective turistice, care aşteaptă să fie admirate de vizitatori.
Citește mai multe despre orașul cu 6 muzee aici

Locuri de vizitat în Timișoara.

Mica Vienă”, „inima Banatului”, „orașul de pe Bega”, „orașul florilor” - sunt doar câteva din numele cu care locuitorii și turiștii deopotrivă obișnuiesc să alinte Timișoara. Și pe bună dreptate! Departe de a fi orașul tipic, sufocat de construcții fără identitate, Timișoara se încăpățânează să le ofere tuturor celor care îi străbat străzile propriul lor colț de rai fie că asta înseamnă piațete cu un aer boem, clădiri și palate înrădăcinate în istorie, poduri care alunecă romantic peste apusuri, parcuri peste care domnesc mii de soiuri de flori și de copaci sau cluburi în care muzica nu are somn.
Citește mai multe despre locuri de vizitat în Timișoara aici

Alte sugestii

Turist cu trenul, în Timiș. Vară cu fanfară și surprize la Buziaș
(Re)descoperiți frumusețile Timișului. Consiliul Județean a lansat un tur virtual interactiv
Rolul artei în vremuri tulburi
Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”
Tărâmul Aventurilor