„Mândru mi-s că-s bănățan”, concursul care promovează „graiul autentic, specific zonei Banatului”


Concursul de recitare în grai „Mândru mi-s că-s bănățan” a ajuns la a opta ediție, fiind al doilea an când are loc online din cauza pandemiei.

În luna decembrie, peste 150 de elevi din Timiș, din clasa pregătitoare și până în clasa a opta au promovat „graiul autentic, specific zonei Banatului”.

„Mândru mi-s că-s bănățan” este un concurs cu tradiție organizat de Școala Gimnazială Nr.30 Timișoara. Anul acesta a avut loc cea de-a opta ediție. Chiar dacă pandemia nu a permis desfășurarea concursului în formă fizică, este al doilea an în care peste 150 de elevi au participat online la această manifestare culturală.


„Concursul încurajează elevii din tot județul să învețe și să promoveze graiul autentic, specific zonei Banatului. Emoțiile sunt mari, atât pentru elevii din mediul rural, obișnuiți să vorbească în grai de mici, cât și pentru elevii din mediul urban, care promovează poeziile scriitorilor de specialitate”, spun organizatorii.


S-au acordat în jur de 100 de premii care au constat în căști, acumulatori și mouse-uri.


Concursul a fost organizat la Școala Gimnazială Nr.30 Timișoara, cu sprijinul Asociației de Părinți „Mlădițe însorite”, Consiliului Județean Timiș, Inspectoratului Școlar Județean Timiș și Atelierului 84.


editor Dan Oancia

sursa  si articol (tion.ro)
sursa foto (transilvania.ro)

Alte sugestii

„Carnival” la Muzeul Satului din Timișoara: public numeros, concerte interesante și… „Meneaito”
Finanțare multianuală pentru TM2023. Ministerul Culturii modifică Ordonanța 51
O nouă rubrică în Agenda! Poveștile caselor de la Muzeul Satului Bănățean
Lacul Buhui, desprins din povești. „Un loc unde natura s-a întrecut pe sine în frumuseţe”
Parcare cu plată doar în zona centrală, până la 1 martie 2022