Ministrul Transporturilor - Ajutor de stat de 9 milioane lei pentru Aeroportul Timișoara


Ministrul Transporturilor a anunțat, pe Facebook, că Aeroportul din Timișoara are la dispoziție 9 milioane de lei, începând de miercuri, 22 decembrie.

 Suma reprezintă un ajutor de stat acordat prin Ordinul comun semnat de Ministerul Transporturilor și de Ministerul Dezvoltării.


Aeroportul din Timișoara are la dispoziție, începând de astăzi, 9 milioane de lei, sumă care va permite acestui aeroport să funcționeze în continuare la standarde specifice de siguranțā, securitate și calitate. Suma reprezintă un ajutor de stat, acordat prin Ordinul Comun semnat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii și de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Schema acestui ajutor de stat a fost autorizată de Comisia Europeană, pentru aeroporturile care se confruntă cu un deficit de lichidități, din cauza pandemiei COVID 19”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.


Directorul general al Aeroportului Internațional Timișoara, Dorel Grădinaru, transmite că „pentru a obține această sumă vitală, pentru acoperirea cheltuielilor de exploatare achitare integrală a furnizorilor a fost susținut, cu eforturi considerabile, un demers inițiat de către actuala conducere a Aeroportului Internațional Timișoara în urma cu aproape un an de zile”. Acesta menționează și faptul că „au fost făcute reduceri de cheltuieli de peste 2.000.000 lei, față de estimările inițiale”. „Astfel că din suma de 9.000.000 lei alocată ca și ajutor de stat aeroportului, doar 6,9 milioane de lei vor fi folosiți pentru acoperirea integrală a pierderilor, și achitarea serviciilor către furnizorii noștri”, transmite directorul aeroportului.


Aeroportul Traian Vuia din Timișoara a primit un ajutor de stat și în vara anului 2020. Ajutorul era atunci de 15 milioane de lei, iar ministrul Transporturilor era Lucian Bode.


editor Dan Oancia
sursa articol (tion.ro)

Alte sugestii

Finanțare multianuală pentru TM2023. Ministerul Culturii modifică Ordonanța 51
O nouă rubrică în Agenda! Poveștile caselor de la Muzeul Satului Bănățean
Lacul Buhui, desprins din povești. „Un loc unde natura s-a întrecut pe sine în frumuseţe”
Parcare cu plată doar în zona centrală, până la 1 martie 2022
32 de copaci de dimensiuni mari au fost plantați în aceste zile în zona Bucovina.