Muzeul de Artă, gazda Salonului Artelor Vizuale Timișoara


Peste 100 de artişti vizuali, unii dintrei ei de renume național și internațional, expun la cel mai longeviv eveniment plastic timișorean, Salonul Artelor Vizuale Timișoara, ajuns la cea de a 91-a ediție.

Organizat de Uniunea Artiştilor Plastici Filiala Timişoara, Salonul Artelor Vizuale Timișoara se desfăţoară în perioada 19 decembrie 2021 – 16 ianuarie 2022, la Muzeul Național de Artă.  Vernisajul va avea loc în 19 decembrie, de la ora 18.

La ediţia din acest an au fostinvitaţi, pentru prima dată în istoria Salonului timișorean, 13 artişti vizuali de renume național și internațional, membri în diferite filiale ale Uniunii Artiștilor Plastici din România și din București: Petru Lucaci, Alexandru Păsat, Chiuaru Mihai, Aurel Mureşan, Felix Aftene, Liviu Nedelcu, Nicolae Moldovan, Radu Pulbere, Ioana Pulbere, Gheorghe Dican, Dumitru Şerban, Laura Ghinea și Adrian Chira Aceştia se alătură celor peste 100 de artiști timișoreni care expun în cadrul Salonului.

„Astfel, evenimentul nostru devine nu doar o… oglindă a creației timișorene din ultimul an, ci oferă și o perspectivă mai amplă asupra a ceea ce înseamnă artele vizuale din România, la finalul lui 2021”, spune spune Daniela Constantin, curator al expoziției.

În cadrul Salonului expun artiştii membri ai UAP filiala Timişoara, dar au drept de participare şi absolvenţii unei facultăţi sau universități de artă, indiferent dacă au sau nu calitatea de membru al Uniunii Artiștilor Plastici România, precum și alţi artişti membri UAPR din filialele din țară.

Juriul, format din artiştii vizuali Daniela Constantin, Suzana Fântânariu, Gloria Grati, Gabriel Kelemen și Marius Jurca, va acorda anul acesta patru distincţii: Primus inter Pares, Premiul pentru tineret, Premiul juriului şi Premiul juriului pentru tineret.

sursa foto (Muzeul de arta/ Facebook )
sursa articol (timpolis.ro)

Alte sugestii

Timiş County Break
Tur virtual al evenimentelor din 1989 Timisoara
Vară în Metropolă
Treasure of Timișoara Fabric 2 octombrie
Treasure of Timișoara Fabric 1 octombrie