Parcul Natural Lunca Mureșului

Atracție naturală


Address

Parcul Natural Lunca Mureșului, Igriș, Romania

Despre

Parcul Natural Lunca Mureșului este situat în vestul României, în judeţele Arad şi Timiş, limitrof zonei fiind chiar oraşul Arad (centrul său se găseşte la 4 km de limita estică a zonei).

Parcul Natural Lunca Mureşului se întinde de la Arad pâna la graniţa maghiară, de-a lungul râului Mureș. Are o suprafaţă de 17.455 ha şi include zona îndiguită a Mureşului; este o zonă inundabilă, situată între digurile construite pe fiecare parte a râului şi între terasele înalte ale aceluiaşi râu.

Lunca Mureşului Inferior este un ecosistem tipic de zonă umedă cu ape curgătoare şi stătătoare, cu păduri aluviale, galerii de sălcii şi plopi, precum şi zăvoaie şi şleauri de câmpie, important loc de cuibărire şi pasaj pentru cca. 200 de specii de păsări, multe dintre ele fiind sub un regim strict de protecţie pe plan internaţional.

În ultimii ani au reapărut aici castorii, o specie dispărută încă din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Râul Mureș, care desparte nord-estul județului Timiș de județul Arad, poate fi traversat cu bacul la Igriș, comuna Sânpetru Mare. În apropierea locului de traversare a Mureșului se află insula Igriș, cu o suprafață de 3 ha, o zonă naturală protejată.

Sursă info: http://www.luncamuresului.ro/

Alte sugestii

Pădurea Verde

Atracție naturală

Plimbare pe BEGA sălbatică
Pajiștea cu narcise de la Bătești

Atracție naturală

Peștera Albastră

Atracție naturală / Speologie

Peştera “Nelu Balaş”

Atracție naturală / Speologie