Reabilitarea, refuncționalizarea și revitalizarea conacului Mocioni din Foeni, Județul Timiș


Două asocieri de firme au depus oferte pentru restaurarea Conacului Mocioni din Foeni.

      Două asocieri de firme –  Ila Vorhaben-Novartis-Caloria SRL, respectiv  TT & Co Solaria Grup-Samino Tehnic SRL-Graphic Space-Euras-Betavolt Alpine – au depus oferte pentru restaurarea Conacului Mocioni din Foeni. Evaluarea ofertelor este în curs de desfășurare la nivelul Consiliului Județean Timiș.
      Valoarea estimată a serviciilor și lucrărilor de proiectare, asistență tehnică și execuție este de 10.780.190 lei, iar ofertele au putut fi depuse până în data de 18 octombrie 2021. 
La finalul lucrărilor, conacul va avea un spațiu muzeal, un salon de primire multifuncțional, o sală pentru spectacole, o cafenea culturală, o bibliotecă, un birou administrativ, spații de depozitare și grupuri sanitare.
      Se vor face lucrări de curățare și retencuire a pereților, vor fi montate ferestre noi din lemn stratificat cu geam termoizolant, se vor reface tavanele, se vor restaura tâmplăriile, pardoselile, iar în exterior va fi refăcută tencuiala, păstrând detaliile arhitecturale. 
Accesul la parter și la demisol se va face prin trei intrări diferite, iar scara interioară a conacului va fi reconstruită. De semenea, terenul din jurul conacului va fi reamenajat peisagistic. 

Proiectul "Reabilitarea, refuncționalizarea și revitalizarea conacului Mocioni din Foeni, Județul Timiș"

 Acesta are o durată de 36 luni (mai 2021 - aprilie 2024) și o valoare totală de 16.969.459,77 lei (3.447.185,44 euro).
Consiliul Județean Timiș este Promotor de proiect, în parteneriat cu Institutul Intercultural Timișoara și North Consulting ehf. din Islanda. 
Finanțarea nerambursabilă, din Granturile SEE 2014 - 2021 prin Programul RO-Cultura (85%) și din bugetul național (15%), este în sumă de 9.521.000,02 lei (1.934.101,21 euro). 
Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 - 2021 în cadrul Programului RO-Cultura.  

Alte sugestii

Finanțare multianuală pentru TM2023. Ministerul Culturii modifică Ordonanța 51
O nouă rubrică în Agenda! Poveștile caselor de la Muzeul Satului Bănățean
Lacul Buhui, desprins din povești. „Un loc unde natura s-a întrecut pe sine în frumuseţe”
Parcare cu plată doar în zona centrală, până la 1 martie 2022
32 de copaci de dimensiuni mari au fost plantați în aceste zile în zona Bucovina.