Tur de arhitectură

Organizator de evenimente


Address

Diaconu Coresi nr 12, Timisoara, Romania, 300558

Despre

Este esențială proiectarea unei imagini asupra orașului prin juxtapunerea principalelor dimensiuni care îl compun: cea umană și cea urbană, deoarece între acestea există o relație reciprocă de modelare. Pentru ca trăsăturile fizice ale unui oraș să influențeze pozitiv componenta umană, mentalul colectiv, este nevoie de o atentă calibrare a tuturor intervențiilor, de comunicare, negociere și colaborare între principalii actori urbani - cei responsabili de proiectarea și construirea orașului și utilizatorii direcți. Această calibrare se poate desfășura doar pe baza unei cunoașteri și asumări comune a valorilor patrimoniului arhitectural.

O.A.R. Filiala Teritorială Timiş îşi propune realizarea unui set de tururi ghidate de arhitectură pentru publicul larg, cu scopul stimulării interesului, reflecției și implicării cetățenilor în modelarea și folosirea conștientă și asumată a peisajului urban. Proiectul se adresează tuturor locuitorilor orașului și nu exclude turiștii.

Participarea la tururi este gratuită și va avea loc în urma înscrierii prin intermediul website-ului www.turdearhitectura.ro, în limita locurilor disponibile/ tur.

Alte sugestii

Muzeul Virtual Al Evreilor Din Timișoara „Prim Rabin Dr. Ernest Neumann”

Organizator de evenimente

Proiectul WoW Europe

Organizator de evenimente

Prietenii Naturii Banat

Organizator de evenimente

Uniunii Artiștilor Plastici

Organizator de evenimente

Kunsthalle Bega

Organizator de evenimente